House SCH, Bregenz

  • Haus SCH Fluh-012_web
  • HyperFocal: 0
  • Haus SCH Fluh-011_web
  • HyperFocal: 0
  • HyperFocal: 0
  • HyperFocal: 0
  • HyperFocal: 0
  • HyperFocal: 0
  • Haus-SCH-35
  • HyperFocal: 0
  • Schnitt
  • U3
  • U2
  • U1

Built on an extremely steep piece of land with an area of only 450m², Dietrich│Untertrifaller designed this single family home to best fit the constraints of the site. While a concrete core ties the house to the hill and contains all service rooms, a more open wooden structure was chosen for the living area and bedrooms. The form of the home allows for the focal point of all the interior spaces to be the forests below.

On the top level the entrance and the garage are situated, including the garden room. The rooms of the living area are layered according to their privacy: on the upper floor, the kitchen, dining and living rooms are located, the level below contains work, guest, dressing and bedrooms with the assigned sanitary facilities.

Client
Location
Architecture
Project management
Construction
Area
Mission
Partner
Vollbild verlassen